Rank: Fondator Mesaje : 584 Varsta : 28 Localizare : Tandarei Jud.Ialomita Stare de spirit : Happy
EVIL.SYTES.NET Connect EVIL.SYTES.NET: | Subiect: [Tutorial] Creare Scara Mier Sept 12, 2012 11:31 am |
|
| Descriere: in acest tutorial am sa va invat cum sa creeati o scara normala.
Sa incepem... *mai intai selectam marimea cu care lucram. *marimea se selecteaza din partea stanga sus de pe aceste butoane: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
*pentru a vedea cu ce marime lucrati. va uitati jos in dreapta la: "Snap: On Grid:" *eu va voi arata pe marimea 4 (64 e default cand intri in program, dar va va iesi prea mare daca nu cunoasteti programul). *daca faceti cu marime mai mare de 4 o sa iasa urat.. incercati si vedeti dupa ce urmariti tutorialul.
Facem un block cu Block Tool [Shift + B] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] subtire cu textura ladder pe care o puteti gasii in wad`ul halflife. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Selectam blockul cu Selection Tool [Shift + S] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] si apasam CTRL + T acum veti selecta din accea lista func_illusionary si vom face urmatoarea setare. *Render Mode => Selectati: Solid-No light
Acum facem inca un block cu textura aaatrigger peste blocul nostru cu scara . Aceasi marime (4). Trebuie sa va arate cam asa: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Selectam blockul cu textura "aaatrigger" cu Selection Tool [Shift + S] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] si apasam CTRL + T acum veti selecta din accea lista func_ladder. Dupa compilarea hartii textura aaatrigger nu va mai fi vizibila si scara va functiona normal.
Cam atat: *func_illusionary - face ca acel albastru ce il are textura de scara sa dispara, totodata block`urile \ scarile \ geam`urile etc. care le faceti cu functia func_illusionary veti putea intra prin ele ca si cum nu ar fi acolo. *func_ladder - functie care face scara functionabila (urci/cobori) *textura aaatrigger - ajuta la creerea bomb spawn`urilor, hartilor fy_ / awp_ / ka_ / he_ only, si multe alte lucruri.
Enjoy and +
|
|